Ruku na srdce

Spevák, skladateľ a gitarista Robo Opatovský v tomto období už vyberá z množstva skladieb, ktoré sú pripravené na jeho nový album. Novinka Ruku na srdce vznikla v osvedčenom tíme s gitaristom Romanom Mečiarom, producentom Randym Gnepomtextárkou Oľgou Šifrovou.

Ešte sa mi nikdy nestalo, aby si po premiére nevydanej skladby na koncerte pýtalo publikum opakovanie. Pri Ruku na srdce sa mi to stalo. Mali by sme robiť veci naplno, nielen v láske, ale aj záľubách a vo všetkom. Tak aby pretrvali, povedal o novinke Robo Opatovský. Zo skladby ide pozitívna nálada, slnko, tanec a energia. Novinka je z výberu približne dvadsiatich nových skladieb, ktoré má spevák predpripravené na nový album.

Skladba vznikla ešte v apríli minulého roka, keď manžel prekonal koronu. Vtedy som písala veľa textov, v ktorých som používala slovíčko srdce. Po manželovom návrate z nemocnice vznikol verš ruku na srdce, kým je horúce, ten je pre mňa osobný. Symbolizuje, že máme žiť život, kým žijeme a pozerať sa na svet trochu pozitívnejšie. Potom už som prešla do romantickejšej nálady, aby bol text pozitívny, prezradila príbeh skladby textárka Oľga Šifrová.